eolymp
bolt
Try our new interface for solving problems
Problems

Квадрокоптер

Квадрокоптер

Для підвищення обороноздатності країни та з метою повітряної розвідки все активніше використовують квадрокоптери.

Квадрокоптер преставляє собою безпілотний літальний апарат, який виконує польоти між пунктами на місцевості. Дальність польоту квадрокоптера обмежена зарядом акумулятора.

Відомі координати пунктів на місцевості, між якими може переміщуватись квадрокоптер. Також відомо, у яких пунктах є можливість заряджання квадрокоптера.

Яку мінімальну відстань має пролетіти квадрокоптер (за потребою із підзарядкою у відповідних пунктах, де є така можливість), щоб потрапити з пункту А до пункту В. Відомо, що квадрокоптер перед вильотом з пункту А має максимальний рівень заряду акумулятора.

Вхідні дані.

В першому рядку записано п’ять чисел:

N – кількість населених пунктів (1 ≤ N ≤ 1 000),

K – кількість пунктів, у яких є можливість зарядки акумулятора квадрокоптера (1 ≤ K ≤ N),

R – максимальна відстань, яку може пролетіти квадрокоптер із повністю зарядженим акумулятором (дійсне число),

A – пункт, з якого вилітає квадрокоптер (1 ≤ A ≤ N),

B – пункт, у який має прибути квадрокоптер (1 ≤ B ≤ N).

Наступні N рядків містять по два числа – X- та Y- координати пунктів. Наступний рядок містить K чисел розділених пробілами – номери пунктів, у яких є можливість зарядки квадрокоптера.

Вихідні дані.

Дійсне число – мінімальна відстань, яку має пролетіти квадрокоптер, щоб потрапити з пункту А до пункту В, або -1, якщо цього зробити не можна.

Пояснення.

Всього є 4 пункти, 1 з них має можливість заряджання акумулятора квадрокоптера, максимальна відстань, яку може пролетіти квадрокоптер без підзарядки – 5, квадрокоптер вирушає з пункту 1 і має прилетіти у пункт 4. Координати пунктів: 1 (-3;3), 2 (-3;-2), 3 (2;2), 4 (2;-2). Пункт, що має можливість підзарядки – 3.

Квадрокоптер вирушає з початкового пункту 1, далі летить у пункт 3, пролітаючи відстань 5.0, далі виконується заряджання акумулятора і переліт у фінальний пункт 4 (відстань – 4.0). Таким чином, сумарна відстань – 9.0

Eі.jpg

Time limit 1 second
Memory limit 64 MiB
Input example #1
4 1 5 1 4
-3 2
-3 -2
2 2
2 -2
3
Output example #1
9